Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Det bedste foder og legetøj til nye katte

Hvis du er en ny katte forælder, er det vigtigt at vide, hvad du kan forvente under din kats graviditet og efter fødslen af killingerne. Her er en guide, der kan hjælpe dig i gang. Læs videre her om drægtige katte.

Under din kats drægtighed kan du forvente, at den tager på i vægt og har en øget appetit. Hendes brystvorter vil også begynde at svulme op, og hun kan blive mere hengiven. Mod slutningen af sin drægtighed kan din kat blive rastløs og begynde at lede efter et sted at føde.

Når killingerne er født, skal du give dem mad og vand samt strøelse, som de kan bruge. Du skal også sørge for, at de har det varmt, da nyfødte killinger er meget modtagelige for forkølelse.

Når din kat er tæt på at føde, skal du forberede et område, hvor hun kan føde sine killinger. Det skal være et varmt, roligt sted med masser af plads til, at moderkatten kan bevæge sig rundt. Du skal også opstille en kattebakke og nogle mad- og vandskåle.

Når killingerne er født, skal du rengøre dem og sørge for, at de spiser og drikker ordentligt. Det kan også være, at du skal hjælpe dem med at tisse og afføring. I de fleste tilfælde vil moderkatten selv tage sig af alt dette, men det er godt at være forberedt for en sikkerheds skyld.

Nye katte har brug for masser af mad og vand for at vokse sig store og stærke. De har også brug for legetøj til at underholde dem. Nogle gode valg af legetøj til nye katte er bolde, kradsetræer og legetøjsmus.

Sørg for at holde et godt øje med din nye kat og overvåge dens spise- og legevaner. Hvis du opdager, at din kat taber sig eller ikke leger nok, skal du tage den med til dyrlægen for at få den undersøgt.

Problem: Det er svært at vide, hvad man skal gøre, når ens kat får killinger

Agiter: De fleste nye katteforældre føler sig overvældet, når deres kat får killinger. Der er så mange ting at gøre, og det kan være svært at vide, hvor man skal begynde.

Løsning: Vi er her for at hjælpe. Denne guide fortæller dig alt, hvad du skal vide om pasning af nyfødte killinger. Fra at fodre dem til at holde dem varme, vil vi gennemgå det grundlæggende i kattekillingernes pleje.