Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hold din sommerferie i Danmark

Overvejer du, om sommerferien i år bare skal holde hjemme i Danmark? Det er rigtig spændende at opleve andre lande og kulturer, men det kan faktisk også være ret spændende at opleve nogle af de ting, som Danmark har at byde på – især hvis du ikke har været så meget rundt omkring.

Du kan lave en tur, hvor du tager rundt og besøger en masse steder i Danmark, hvor du aldrig har været – og hvis du er meget frisk kan du eksempelvis skifte bilen eller bussen ud med cykel eller dine egne gåben. Ellers er en sommer i ens egen dejlige have heller ikke helt tosset. Få mere inspiration til sommer i Danmark herunder.

Besøg Ribe og andre danske byer

Danmark indeholder en masse dejlige byer, store som små, som man måske ikke tænker alt for meget på, fordi man hellere ser ud over landets grænser, når der skal bestilles ferie. Men faktisk er der overraskende mange store byer i Danmark, hvor der er en masse dejlige ting at lave eller se.

Du kan eksempelvis købe en bog om at være turist i Danmark eller se Danmark, og så vil du nok ret hurtigt opdage, at der er mere at opleve end bare at tage en tur til København eller Aarhus. Man kan få mange skønne oplevelser i lille Danmark.

Tag på cykel- eller gåtur rundt i landet

Hvis man er lidt frisk og godt kan lide ferie, hvor der hele tiden skal ske noget, og som gerne er lidt action packed, så kan man eventuelt overveje, om man i stedet for at køre rundt i Danmark og besøge nye byer skal cykle eller rundt.

Så kan det næsten blive en slags pilgrimsrejse, ligesom hvis man går Caminoen – og her går det både an med cykel og på gåben. På den måde får man ikke bare oplevet en masse fine byer, men man får faktisk også oplevet den fantastiske natur, som landet har at byde på. Så det er bestemt værd at overveje.

Ferie derhjemme i dit eget hus

Sidst men ikke mindst så er der også den mulighed, at du bare holder din ferie i dit eget hjem – måske med undtagelse af et par ture til stranden. Det er måske lidt for kedeligt til, at man vil gøre det hver gang, man har ferie, men man kan denne ene gang se det som en mulighed for at gøre sit hjem helt perfekt med nogle små gør-det-selv-projekter.

Det kan eksempelvis være, at man gerne vil lave sit soveværelse om med ny seng, nye gavlpuder, ny maling på væggene og hvad man ellers kan finde på. Ellers er det også helt oplagt at bruge sommeren på at gøre haven helt perfekt med en masse urter, planter og grøntsager der vokser, og hvor man måske også får sat bålsted op og den slags. Det kan også noget bare at være derhjemme.