Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tips til at vælge det rigtige jakkesæt

Skal du til bryllup? Jubilæum? Eller måske bare en festlig aften ud med vennerne? Det rigtige sæt tøj er alfa og omega for den stilbevidste mand, og hvis du endnu ikke ejer et jakkesæt, så er det på høje tid at anskaffe dig et. At vælge det rigtige jakkesæt kan være en kæmpe udfordring, for der er rigtig meget at vælge imellem.

Den bedste løsning er at få skræddersyet dit jakkesæt, og dertil er der nogle ting, som du bør overveje. I denne artikel giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du vælger det perfekte jakkesæt. 

Kend din størrelse

Det første skridt er at kende din størrelse. Du bør få taget dine mål af en professionel for at sikre, at jakkesættet passer. Det er vigtigt at fokusere på pasformen, da et velsiddende jakkesæt vil give dig et mere elegant udseende. Et jakkesæt må hverken være for stramt eller for løst, da dette kan komme til at se klodset ud. Derfor er det altid bedst at gå efter et skræddersyet jakkesæt.

Gå efter din personlige stil

Der er forskellige jakkesætstilarter at vælge imellem, såsom enkelt- eller dobbeltradet, med eller uden revers, og forskellige længder på jakken. Overvej din kropsform og personlige stil, når du vælger en stil, der passer bedst til dig. Stilen kommer også an på, hvad du skal bruge jakkesættet til. Et jakkesæt til et bryllup skiller sig for eksempel ud fra et jakkesæt, som du tager på i byen eller til en festlig middag.

Overvej farven på dit jakkesæt

Farven på jakkesættet spiller en vigtig rolle. Klassiske farver som sort, marineblå og grå er tidløse og passer til mange lejligheder. Overvej også konteksten, hvor du vil bære jakkesættet, og vælg en farve, der passer til formålet.

Stof og kvalitet

Kvaliteten af stoffet er afgørende for holdbarhed og udseende af dit skræddersyede jakkesættet. Kig efter stoffer af høj kvalitet, såsom uld eller en blanding af uld, der er kendt for deres naturlige elasticitet og åndbarhed. Undgå syntetiske materialer, da det er mindre behageligt at gå i.

Komplementerende detaljer

Overvej de komplementerende detaljer som knapper, lommer og revers. Detaljer som fine knapper, lommer med flaps eller skjulte lommer og revers i kontrastfarver kan tilføje et ekstra strejf af elegance til dit skræddersyede jakkesæt.