Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Er du klar til når barnet kommer?

Der er ret mange ting man skal have anskaffet sig, før man kan sige velkommen til babyen. Der er ting man skal anskaffe sig og der er ting man skal vide mere om. Læs med her for at se, hvordan du nemmere kan gøre dig klar til når babyen kommer ind i dit liv.

Har du det rette udstyr?

Det handler først og fremmest om at have det helt rette udstyr, hvis man gerne vil give babyen en sikker velkomst. Det handler for eksempel om at have en sutteflaske eller flere som babyen kan benytte sig af. Det er eventuelt en god ide at prøve at købe flere forskellige modeller hjem. Der kan være ret stor forskel på, hvilke modeller de enkelte babyer godt kan lide at bruge. Og det er meget rart især i de første par dage at man har nogle forskellige muligheder at vælge imellem.

Men du skal naturligvis også sørge for, at du for eksempel har bleer, puslepuder og meget mere liggende parat inde i boligen. Og du skal også have et sted hvor barnet skal sove. Her til at starte med er det ikke nær så vigtigt at have legetøj til barnet, da det ofte ikke vil være i stand til at lege med det. Men måske du skal have en uro oven over det sted, hvor barnet sover? Det kan være med til at holde barnet beskæftiget, hvis det ender med at vågne før dig.

Har du brug for mere plads?

Det er også en god ide lige at spørge sig selv om, hvorvidt du egentlig har nok plads til din baby. Til at starte med vil babyen ikke kræve så meget plads af dig. Men efterhånden som den vokser sig større, så vil den meget hurtigt have brug for meget mere plads. Når barnet begynder at kravle og undersøge verdenen mere for eksempel, så er det ofte meget bedre, at man har den rette mængde plads til barnet.

Undersøg derfor hvorvidt det er muligt for dig allerede nu at flytte ind en større bolig. Eller er det bedst at vente til senere hvor du har opsamlet flere penge? Det er kun et spørgsmål, som du kan besvare.

Har du al den viden du har brug for?

Det er også god idé at spørge sig selv om, hvorvidt du har al den nødvendige viden du skal bruge, når du får en ny baby i dit liv. Der er rigtig mange ting man lige pludselig skal til at sætte sig ind i. Det handler for eksempel om at vide, hvilke produkter man kan benytte sig af. Men derudover er der også den helt generelle viden som der er god at have.

Hvordan kan man for eksempel se bestemte sygdomssymptomer ved babyen? Hvad skal man holde ekstra meget øje med? Og hvordan er det egentlig, at man skal forholde sig, når barnet har brug for at bøvse og lignende?

Det kan være en god ide at spørge andre forældre om råd. Men køb også gerne bøger hjem om temaet.