Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Sørg for at få indrettet dit hjemmekontor korrekt

Dit hjemmekontor i Ribe skal gerne danne grundlag for en god arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at alt er i orden. Her tænkes der på alt fra det visuelle, til møblerne og til redskaberne. Du tilbringer formentlig meget tid på dit hjemmekontor, og ofte sidder man i den samme stilling i mange timer dagligt. Læs med videre og find ud af, hvad der er vigtigt at have fokus på, når du skal indrette dit hjemmekontor.

Vælg den rette kontorstol og det rette skrivebord

Det gælder først og fremmest om, at du sidder behageligt. Bordet skal gerne kunne justeres i højden, så det passer til netop dig Det samme gælder for kontorstolen. Den skal helst både kunne vippe i ryglænet, så du kan skifte siddeposition, og naturligvis kunne justeres i højden, så den passer til bordet og til dig.

Er stolen for lav i forhold til bordet, vil du spænde op i skuldrene og kunne få smerter i nakke, ryg, skuldre og endda hovedpine. Vær derfor meget opmærksom på, at stolen yder en god støtte samt den rette siddeposition.

Der findes mange forskellige udgaver af kontorstole. Har du et job, hvor du sidder meget ved en computer, er det mest praktisk at have en kontorstol uden armlæn. Herved kan du nemlig komme helt tæt ind til bordet, hvor armene alligevel sidder henover tastaturet.

Har du derimod et job, hvor du taler meget med klienter eller kunder, så kan armlæn skabe bedre komfort, når du sidder tilbagelænet i stolen. Derved har du også en placering til dine arme, så du ikke kommer til at sidde og krydse dem og virke lukket.

Inspirerende og lyst arbejdsmiljø

For at skabe det bedste arbejdsmiljø, er det en god idé at male væggene lyse og dekorere let med eksempelvis malerier og planter. Det er særligt vigtigt at have fokus på det visuelle, hvis du har klienter eller kunder, der kommer ind på dit kontor.

Hold orden og systemer i kontorartiklerne

Sørg for at have gode systemer og god orden i dine kontorsager. Sæt en reol op og hav et system med ringbind. Rigtig meget foregår digitalt nu om dage, men det er de færreste stillinger, hvor du helt kan undgå nogen form for fysiske papirer og dokumenter. Hav altid skriveredskaber ved hånden, samt små papirlapper eller en kalender, så du hurtigt kan tage notater, hvis du eksempelvis taler i telefon med chefen eller en kunde.