Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tør du lægge dine egne fliser i sommerhuset?

Forår er lig med byggeprojekter. Flere og flere vælger at benytte det solrige forårsvejr til at lave forbedringer på sommerhuset eller hjemmet. Har du skruet hænderne bare nogenlunde på, kan du nå rigtigt langt selv, men der er meget at være opmærksom på, når man kaster sig ud i byggeprojekter, og ofte kan professionel hjælp spare dig for både tid og penge i det lange løb.

Det kan være et træls syn, når man for første gang på året efter en lang vinter besøger sommerhuset eller kolonihavehuset og kaster et blik på ens flisebelagte terrasse. Ukrudtet er groet op imellem stenene. Regn og sne har fået jorden under terrassen til at udvide sig, og det er nu helt umuligt at få din grill og dine havemøbler til at stå jævnt.

Derfor kan det være fristende at hive det hele op og anlægge en ny terrasse. Men der er meget at være opmærksom på. Vi har samlet et par gode råd lige her: https://byggeexpert.dk/laegning-af-fliser/

Skal jeg gøre det selv?

Når du først har besluttet dig for, at du skal have lagt nye fliser, er der stadig meget at tage stilling til. Hvilke sten skal du bruge? Hvor tæt skal de ligge? Hvilket underlag skal jeg bruge? Hvordan sørger jeg for, at de ligger lige.

Det er ikke nødvendigvis svært at lægge fliser og få det til at se pænt ud. Men du skal huske, at fliserne ligger på jord, som bliver påvirket af vind og vejr. Hvis du ikke sørger for at lægge fliserne korrekt, kan det se flot ud nu, men forfærdeligt til næste forår.

Derfor er det en rigtig god idé at søge professionel hjælp af en brolægger, når du skal have lagt dine fliser. Det kan nemlig sagtens betale sig i det lange løb. For hvem gider at lægge en helt ny terrasse for blot at måtte bryde den op igen et halv år senere, eller finde ud af, at ukrudtet helt uhæmmet gror henover den.

Du kan bruge Google til at finde mange gode tips, tricks og råd, men husk, at din tid også er penge. Så overvej grundigt, om det vil være en god idé at prikke en professionel på skulderen og få et uforpligtende tilbud.