Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Oplev skønne Ribe over flere dage – tag i sommerhus

Overvejer du og din familie at tage en tur til Ribe? Så overvej ikke længere – gør det! Ribe er omgivet af en masse skøn natur, huser en masse søde butikker og er en arkitektonisk hyggelig og gammel by. Tag for eksempel på besøg til Ribe domkirke, og oplev det høje klokketårn. Eller hør historen om Maren Splids der blev dømt som heks, og endte med at blive henrettet på bålet. 

Oplev det hele

Ribe har en masse fantastiske ting at byde på, så hvorfor ikke opleve det hele. Det kan være svært at opleve det hele på én dag, så hvad med at blive i Ribe over flere dage? Hos sommerhusudlejning.dk kan du finde et sommerhus i Ribe, som passer til dig og din familie. Hvad end du skal afsted med din lille familie, eller måske den helt store pukkelryggede, der ivrigt har hørt om turen til Ribe, så kan du finde det sommerhus, der vil passe bedst til jer. 

Det kan du opleve i Danmarks ældste by

Ja du læste rigtigt. Ribe er Danmarks ældste by, og blev grundlagt i årene mellem 704-710. I dag huser Ribe 8.287 indbyggere. I dag er Ribe en fantastisk hyggelig og spændende by, hvor du kan gå på jagt i skønne butikker, gode restauranter og i byens vilde historie. Ribe har nemlig ikke altid været en nær så hyggelig by, som den er nu. I 1641 blev en kvinde ved navn Maren Splids nemlig brændt på bålet, dømt for trolddom. En konkurrerende skrædder til hendes mand, havde nemlig set sig sur på Maren Splids, som var en dame der gjorde som hun ville. Skrædderen blev syg, og alle folk i byen Ribe troede straks, at det var Maren Splids, der havde kastet en trolddom på skrædderen. Maren Splids blev brændt på bålet med befaling fra Christian d. 4. i 1641.

Gemmer ikke kun på skræmmende historier

Selvom historien om Maren Splids er uhyggelig, så er det heldigvis ikke sådan Ribe er i dag. I dag byder Ribe nemlig på flot natur, gode cykelture, og udflugter til nærliggende seværdigheder. Snyd heller ikke dig selv og familien for at besøge den store domkirke, og gå en tur op i det høje klokketårn. Ribe ligger i Esbjerg kommune, så derfor er det oplagt at tage en tur forbi de store skulpturer “Mennesket ved havet”, som skurer ud over farevandet ved Esbjerg.