Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Er du stresset, hvad er der så at gøre?

Stress er egentlig ”godt”, når det opstår i bestemte situationer. At blodet pumper og kroppen gøres klar til handling er fint, når du står over for en trussel mod dit helbred, hvor mulighederne er kamp eller flugt. Men stress er kolossalt uhensigtsmæssigt at gå rundt med i vores moderne verden, hvor vold ikke er en del af de flestes hverdag. Problemet er, at du ikke bare kan slukke for stress i hjernen.

Du er ikke magtesløs

Hvad kan du gøre for at blive mindre stresset? Ideelt ville det være, hvis der var en metode at fjerne overskuddet af stresshormonerne kortisol og adrenalin fra kroppen – eller: Det ville i hvert fald være god symptombehandling, selvom de underliggende årsager til stressen ville blive ved. Men nu er du ikke fuldkommen magtesløs, hvad angår at håndtere stress. Prøv fx at se på de ting, som du indtager.

Selvmedicinér ikke med alkohol

Mange stressramte vælger desværre at ty til alkohol, hvilket lidt er at tisse i bukserne for at holde sig varm. For selvom alkohol umiddelbart lader til at dulme nerverne, kan det at selvmedicinere med sprut på sigt faktisk føre til øget stress – og have alkoholisme som sin yderste konsekvens. Spis sundt, hvis du har stress. Det kan være svært at gøre, men du behøver ikke tilberede noget: Bare spis frugt.

Har du overvejet hampolie?

Nu er der også forskellige andre ting, du kan prøve at indtage. Nogle mærker fx en stressdæmpende effekt af at indtage hampolie – og jo, den slags kan du faktisk købe lovligt her i Danmark, når blot et produkt har 0,2 procent THC eller mindre, hvor THC er det psykoaktive stof i hamp, der er årsag til den euforiserende virkning. Hampolie siges at kunne lindre stress, så måske var det et forsøg værd.

Interesseret i at prøve produkter med hampolie? Så køb hampolie her.